CRIPE S.A. | HERMES Υφάσματα Ταπετσαρίες 2017
HERMES Συλλογή Υφασμάτων 2017, HERMES Υφάσματα Επιπλώσεων
HERMES Συλλογή Υφασμάτων 2017, HERMES Υφάσματα Επιπλώσεων
26106
post-template-default,single,single-post,postid-26106,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-13.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

HERMES Interiors F/W 2017/2018

Υφάσματα

Clic Clac Quadrille

Το ύφασμα αυτό δημιουργήθηκε από τη συνένωση δύο designs: από το Clic Clac, της Julia Abadie, το οποίο αρχικά σχεδιάστηκε το 1979 για ένα μεταξωτό μαντήλι και εδώ απομονώθηκε το κεντρικό του θέμα και από ένα σταμπωτό δικτυωτό μοτίβο τoυ Gianpaolo Pagni. Το κάθε design είναι δίχρωμο: όταν τοποθετηθούν σε επάλληλα στρώματα, το κοινό τους λευκό χρώμα αποκαλύπτει με φινέτσα, τη γραφή αυτού του υφάσματος που τυπώνεται σε μετάξι faille. Αυτή η υπέρθεση δημιουργεί ένα γερό ύφασμα, με εντυπωσιακή κλίμακα, διαθέσιμο σε τρεις χρωματικά αντίθετες παραλλαγές.

Briques

Ο Gianpaolo Pagni δημιούργησε αυτό το design με μια σφραγίδα σε σχήμα H. Το γραφιστικό αυτό σύμβολο που προέρχεται από το αλφάβητο σχηματίζει ένα τούβλινο τοίχο όταν τοποθετείται επαναληπτικά. Αυτό το ύφασμα, από 100% μαλλί, μπορεί να δείξει σαν ένα διπλό παιχνίδι συμπληρωματικών αρνητικών και θετικών. Το Briques είναι ένα ύφασμα ζακάρ χωρίς ανάποδη, που δεν χρειάζεται να ντουμπλαριστεί.

Mille Raies

Το design αυτό, του Gianpaolo Pagni σχεδιάστηκε μια μία μόνο στάμπα η οποία εφαρμόστηκε διαδοχικά. Το Milleraies θυμίζει την πατίνα ενός υφάσματος κοτλέ, ένα γερό υλικό, ή ακόμα και ένα ρελιέφ. Το ύφασμα αυτό, από 100% μαλλί μπορεί να δείξει σαν ένα διπλό παιχνίδι συμπληρωματικών αρνητικών και θετικών. Το Milleraies είναι ένα ύφασμα ζακάρ χωρίς ανάποδη, που δεν χρειάζεται να ντουμπλαριστεί.

Rubans Jacquard

Χρησιμοποιώντας μόλις δύο στάμπες, ο Gianpaolo Pagni δημιουργεί κορδέλες που σχηματίζουν ένα λαβύρινθο γραμμάτων από τα οποία μπορούμε να διαβάσουμε τη λέξη HERMES. Αυτό το “fond natté” ζακάρ ύφασμα από 100% μαλλί κυκλοφορεί σε τέσσερις αντιθετικές χρωματικές παλέτες.

Quatre Chaines

To σχέδιο αυτό που δημιουργήθηκε από τον Gianpaolo Pagni, ο οποίος άντλησε την έμπνευσή του από τα Catalogues de Colportage των αρχείων του οίκου Hermès, είναι μια αναφορά στα μεταλλικά μέρη του εξοπλισμού ιππασίας. Το Quatre chaînes είναι ένα ύφασμα ζακάρ από 100% βαμβάκι , χωρίς ανάποδη, που δεν χρειάζεται ντουμπλάρισμα.

Tresses

Αυτή η δίχρωμη ύφανση ζικ-ζακ παραπέμπει στην πλέξη των μαστίγιων ιππασίας και επαναπροσδιορίζει το ψαροκόκαλο Hermes.

Partition

Το design αυτό, που δημιουργήθηκε από τον Gianpaolo Pagni είναι συμπληρωματικό του υφάσματος Clic Clac Quadrillé: το μοτίβο του Partition σχηματίζει το φόντο του προηγούμενου. Αυτό το σχέδιο απεικονίζει ένα παιχνίδι με ρίγες και τετραγωνισμένα σχήματα και είναι εμπνευσμένο από μουσικές παρτιτούρες. Το Partition είναι ένα ύφασμα ζακάρ το ίδιο πολύτιμο όσο και ένα σταμπωτό ύφασμα. Δεν έχει ανάποδη, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα να μην ντουμπλαριστεί και να παίξετε με την συμπληρωματικότητα των δύο του όψεων.

Rubans Broderie

Χρησιμοποιώντας μόλις δύο στάμπες, ο Gianpaolo Pagni δημιουργεί κορδέλες που σχηματίζουν ένα λαβύρινθο γραμμάτων από τα οποία μπορούμε να διαβάσουμε τη λέξη HERMES. Αυτό το πρώτο κεντημένο διαγωνάλ μάλλινο ύφασμα παραπέμπει στη τεχνική της ραφής στο χέρι του Hermès.

Ταπετσαρίες

Mille Raies

Το design αυτό του Gianpaolo Pagni δημιουργήθηκε με μια μόνο στάμπα που εφαρμόστηκε επαναληπτικά. Αυτό το ριγωτό θυμίζει την πατίνα ενός υφάσματος κοτλέ, ένα γερό ύφασμα ή ακόμα και ένα ρελιέφ. Το υλικό της ταπετσαρίας ταιριάζει πολύ με την τεχνική του Gianpaolo, ο οποίος δουλεύει πολύ σε χαρτί.

Briques

Ο Gianpaolo Pagni δημιούργησε αυτό το design με μια στάμπα σε σχήμα H. Το γραφιστικό αυτό σύμβολο που προέρχεται από το αλφάβητο σχηματίζει έναν τούβλινο τοίχο όταν εφαρμόζεται επαναληπτικά. Το sign coming from the alphabet forms a brick wall when applied continuously. Το υλικό της ταπετσαρίας ταιριάζει πολύ με την τεχνική του Gianpaolo, ο οποίος δουλεύει κυρίως σε χαρτί.

MILLE JEUX COL.M01 CARROUSEL
LES CARREAUX COL.M01 CARROUSEL
LES CABANES COL.M01 CARROUSEL

Mille Jeux

Το design αυτό δημιουργήθηκε από τον Gianpaolo Pagni χρησιμοποιώντας στάμπες. Μπορούμε να εντοπίσουμε μάρκες, ζάρια, κύβους, αλογάκια και κουτιά για να τα αποθηκεύσουμε . Η ταπετσαρία αυτή θυμίζει ένα ακατάστατο τραπέζι παιχνιδιών. Φωτεινά και ζωηρά χρώματα θυμίζουν το χαρούμενο σύμπαν του επιτραπέζιου παιχνιδιού “parcheesi”.

Les Carreaux

Το design αυτό, που δημιούργησε ο Gianpaolo Pagni, ανακαλεί μνήμες από τον κόσμο της παιδικής ηλικίας, όπως επίσης και παιχνίδια κατασκευών. Κάθετες και οριζόντιες γραμμές σε φωτεινά και ζωηρά χρώματα δημιουργούν μια πολύχρωμη δομή.

Les Cabanes

Το design αυτό που δημιουργήθηκε από τον Nigel Peake αποτελείται από πλήθος καλυβιών σκιτσαρισμένων στο χέρι με μελάνι . Η ταπετσαρία παραπέμπει σε σπιτάκια κήπου και στον κόσμο των παιδιών.

FRISE TARTAN COL.M01 CARROUSEL
CAVALCOLOR COL.M01 CARROUSEL

Frise Tartan

Αυτή η φρίζα του Nigel Peake παραπέμπει παιχνιδιάρικα σε μια μεγάλη κορδέλα σκιτσαρισμένη στο χέρι με μελάνι . Αποκαλύπτει ένα παιχνίδι με γραμμές και χρωματικές αντιθέσεις.

Cavalcolor

Το design αυτό που δημιουργήθηκε από τον Gianpaolo Pagni με τη χρήση σφραγίδων παραπέμπει στον κόσμο των παιδιών. Αυτά τα μικρά πολύχρωμα αλογάκια θυμίζουν βιβλία ζωγραφικής.